Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Featured Posts

This is default featured slide 1 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc. Video tutorial is available, also a support forum which will help to install template correctly. By DeluxeTemplates.net

This is default featured slide 2 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc. Video tutorial is available, also a support forum which will help to install template correctly. By DeluxeTemplates.net

This is default featured slide 3 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc. Video tutorial is available, also a support forum which will help to install template correctly. By DeluxeTemplates.net

This is default featured slide 4 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc. Video tutorial is available, also a support forum which will help to install template correctly. By DeluxeTemplates.net

This is default featured slide 5 title

Easy to customize it, from your blogger dashboard, not needed to know the codes etc. Video tutorial is available, also a support forum which will help to install template correctly. By DeluxeTemplates.net

Sabtu, 23 Februari 2013

KUMPULAN SISINDIRAN PAPARIKAN BARAYA








ulin ka jalan juanda
sawaktos bulan puasa
mun ngaku urang sunda
tong poho kana sisindiran nana

aya huma dekeut situ
eta huma nu bogana randa
naha urang sunda teh kitu
mana atuh sisindiran nana

aya hiji balon rek bitu
sabab kagencet ku buhaya
naha urang sunda teh kitu
mopohokeun kana budaya


jangan mau bwa uyah.
bawa uyah sma cai.
jangan mau sma kibarjah.
karna kibarjah jarang mandi.



kalu mau kesukamandi.
jangan lupa sama th ri2.
kalo mau sama th ri2.
datang ajah kesukamandi.



jangan mau turun kesawah.
kesawah terus kalebak.
jangan mau sma kibarjah.
karna kibarjah kepala'n botak.

wadah gabah meni balatak
kapaksa ker lapar
sanajan ki barjah botak
tapi seuer nu daftar



jangan mau mkan buah.
karna buah udah peot.
jangan mau sma ma odah.
karna ma odah udah peot.


daun manjah di makan buaya.
daun kawung daun manjah.
kuloba gaya eta kibarjah.
bulu irung'ge di kucir sabelah.
















mencit meri dina rakit
boboko wadah bakatul
lain nyeri ku panyakit
kabgoh direbut baturrr








cikaracak ningang batu
di alun alun jadi legog
ki barja rada botak
di alun alun aya nu nyabok





hayu batur urang ka bandung-
jalanna ka giri harja-
hayu batur urang nyandung-
urang nurutan aki barja



jalan_jalan ka ci terep tong
hilap sabari merep .
ningal si eta keur ngusep
jiga keyep . . . teresep.



cenahmah malem kemisan.
nupuguhmah malam rebo
.cenahmah kibarjah kumisan.
nupuguhmah ramut'n keribo











cau naon cau naon
cau atah d korangan
nya kunaon nya kunaon
ki barjah abong olangan





cenahmah kibarjah duren.
nupuguhmah sok nyo'o botol.
cenahmah kibarjah keren.
nupuguhmah bujal'n dosol.





cenah'mh ma odah manis.
nupuguh'mh arek kakidul.
cenah'mh ma odah gelis.
nupuguh'mh penek busekel.












ituh nini naek kreta
muni waas teu make sendal
aku yuni ti purwakarta
k baraya salm kenal

naha kaditu eweuh jalan
aya bu'uk di poni
saha anu hyan9 tmenan
ban99a we add facebook abdi

ngala cai ka c san.san,
meli awi ka pataruman,
saha eta nu siarang.
asa kangem ka pasundan.

mang dadan ngadeketn janda-
aki minta gugulunu
d pasundan eker acara sunda-
ba2ri mnta lag

ulah daek mawa baskom.
dina baskom'mh aya kutuan.
ulah daek ka kg behom
.kg berhom'mh eweh huntuan.

 paling enak numpak onta
numpang gajah bawa rambutan
paling enak jadi wanita
di mana ajah jadi rebutan

tangkal kaliki dina tanjakan
aya jangkrik anaka na lege
aya aki gogoakan
di beubeurik ku abg

kabanten nyandak batu
nyandak bola ti cigedug
suanteun nini muni kitu
boa boa nuang guludug

 makan telor mata sapi
sambel pedas di jilati
cinta itu ibarat di siram
air langsung mati

aya buaya ejeng gajah.
kajampang ngala ramutan.
aya kuloba gaya eta kibarjah.
lempang'n ungut2an.


meli buku di toko aneka
meli sapatu di singaparna
hayang lagu tapak" cinta
kanggo manehna nu midua

salawe dua lima..
meuli cau seseleket....!!
awewe jaman ayeuna
make baju merecet kelek

tangkal kaliki dina tanjakan
aya jangkrik anak na lege.
hyong diputer tembng
nujudulna cumantel bae

budak gunul gudag gideg
sabari nyonyoo feso
teu wadul tong gulak gilek
bras we ka fasundan radio
  
suung puspa aya tujuh
ekek paeh dina sujen
( lamun suka geura puguh
ulah daek kanu sejen )

tangkal kaliki dina tanjakan
aya jangkrik anak na lege
( aya aki gogoakan di beuberik ku abg

aya gajah di kotakan
aya coet wadah seureh
( aki barjah gogoakan
ka koet etana bareuh )

nyandak wadah kanggo lengkeng
tangkal enteh dina bata (
nini odah elekeseukeng
sihoreng teh hoyong di pita

anak kuda aya tujuh
anu nyandak na urang medan (
daripada ngagosip teupuguh
mendingan ngadangukeun radio pasundan

melak leunca sisi kulah....
kumaha akaran nana......
bajang bogoh ka neng ilah

ka cigombong ngala rambutan
aya entog ngadahar sumpit
si ompong meni gogoakan
rek dahar enogna di dahar berit

kacang cili kacang cinong
kacang panyang naayakan
kaciri urang cigomong
leumpangna rarampayakan

saninten daun saninten-
daun cau ditilepan-
hapunten abdi hapunten

air hangat air mendidih
cikalapa dina tangkalna ...
ari inget meuni sedih
cimata maseuhan bantal


Selasa, 29 Januari 2013

SESEBRED

 
Samping kebat dilelepe
samping poleng digulung deui
kuring lepat nya mepende
sing horeng indung si nyai

Papatong euntrep na rega
di cepret ku karet geulang
montong deukeut kanu egang
bisi didempet teu bisa hudang

Rincik rincang rincik rincang
saladah gede beungketna
sidik pisan sidik pisan
nyi randa ageng ....

Tikukur mawa-an heucak
Mawa deui mawa deui
…….r datang ka pecak
Rangda deui rangda deui

Tat tit tut daun sampeu
saha nu hitut saha nu ngambeu
dibawa ka saung butut
datang-datang pakdurudut

Rincik rincang rincik rincang
aya roda na tanjakan
sidik pisan sidik pisan
nyai teh bogoh ka akang

Jalan-jalan ka cianjur
nijek batu ngajelegur
hanas kuring meuli bajigur
diambuan bau bujur

hayang nyatu euweuh kejo
beasna di panggilingan
boga minantu rada gelo
mitohana di tampilingan

kini kini kuang kuang
geutok geutok peupeundeyan
nini nini keur mendeyang
di bekok peperedeyan

hayu urang bareng ngecrik
ulah poho mawa emberna
kunaong mang ceurik
hayang nyusu ka nini na

Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
tai cakcak ninggang huntu
laun-laun nya dilebok

Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
cai ngeclak ninggang momo*
laun-laun jadi orok

Kembang cula kembang tanjung
kembang sagala domdoman
rek sabulan rek sataun
moal weleh diantosan

Aya roda na tanjakan
katinggang ku pangpung jengkol
aya randa gogoakan
katinggang ku hulu botol

Jauh jauh manggul awi
nyiar-nyiar pimerangeun
jauh-jauh neang abdi
nyiar-nyiar pimelangeun

Aya listrik di masigit
caangna ka Pabrik Kina
Aya istri jangkung alit
hanjakal teu di calana

Manuk ciung na pisitan
buah nona aratah keneh
dicium kunu kumisan
si nona kalahka jebleh

kacibogo kacibadak
meuli ragi di bendunagan
ulah bobogohan jeng budak
mahugi pepeulendungan

jalan2 ka kang apip
lila2 pasti kesel
lamun ningal smp yapip
pastina moal nyesel

lelempangan meuli timun
meulina ka kang apip
dari pada urang ngalamun
mendingan k smp yapip

Meuli piring di Mang Ohan
Mayarna make duit rebuan
Mun Silaing keur bobogohan
Eta leungun ulah kakarayapan

ka bandung tuluy k bogor
ka cianjur meli bonteng
ka siksa bga kabogoh
sungutna bau sepiteng

ci karacak ninggang batu
laun-laun jadi dekoq
sirah botak katinggang batu
nya eta …. bletok

obat nyamuk
katiup angin
kuring ngamuk
menta kawin

sugan teh kaliki dangdeur
boro abdi gancang ngadek
sugan teh lalaki bager
boro abdi gancang daek

kaduhung ngadu kaleci
meuli leupet di cabean
kaduhung boga salaki
liang…….ngagedean

di keubon aya nu mancing
urangna teu acan di acukan
lamun urang eukeur geuring
geura – geura di ubaran

Meuli jagong keur japati
Eta jagong di awurkeun
Eta beungeut jiga peti
Anu erek di kuburkeun

Aya mobil warna silver
Mobilna keur ngala pare
Lamun maneh hayang pinter
Ulah loba teuing sare

lamun maneh boga keris
sok paehan lauk hiu
lamun maneh bisa basa inggris
sok naon artina I LOVE YOU

kajeun jeungjing sisi rawa
asal ka ci apus jana
kajeun teu jingjing teu bawa
asal nu dibungkus kucana

kaleuweung bade melak tomat
disarengngan ku sobat
eweuh obat nu mujarab
iwal ti solat

salawe duapuluh lima
mobil sedan cetna hejo
awewe jaman ayeuna
bisa dangdan teu bisa ngejo

anu matak anu mawi
hulu botak ka tinggang awi

tataksiran-tataksiran
hulubotak di sisiran

meni hayang buah muris
menangna kalah yuyu
ibu lilis mani geulis
abdi nyebatkeun i love u

bi mumun meuli neon
meulina di kota kembang
eh maneh eta beungeut atawa naon
mani siga si koneng ngambang

datang waktu sholat magrib
bapa-bapa malah gudag gidig
tuh tinggaleun sholat magrib
nukitu incuna jurig

datang waktu sholat isya
anak muda malah ngagaya
tuh tinggaleun sholat isya
nukitu bapana kuya.

datang waktu sholat subuh
ema-ema malah neangan suluh
tuh tinggaleun sholat subuh
nukitu jelma teu puguh

datang waktu sholat lohor
bapa-bapa malah malolor
tuh tinggalen sholat lohor
bukitu te pake kolor


ecet-ecet oet-oet
barudak ngarurek belut
kapelet kuring kapelet
ku randa nu gede hitut

malati kembang malati
dipelakeun dina batu
upami hoyong ka sim abdi
dongkap wae ka buah batu..

nini-nini kuang kuang..
aki-aki nuju tuang…
nini aki meuni beugang

Kini-kini ti parigi
Anak bogo na ayakan
Nini-nini lari pagi
Ngajedog dina tanjakan

Aya jurig aya ririwa
Kini-kini dina ledeng
Aya ijid aya ngewa
Nini-nini ngajak ngedeng
1.bujur katel meni hideung meuli beas ngan sabakul si fajar kulitna hideung nu bodas huntuna wungkul meuli kantong anu hideung mani sae katingalna bae teuing urang hideung nu penting alus ahlakna 2. ayeuna usum paceuklik ngan osok ka selang hujan si fachrul awakna leutik siga tuyul di pancoran pekalongan kota batik alusna ka bina-bina bae teuing urang leutik nu penting pinter otakna

Read more at: http://blog-fachrul.blogspot.com/2012/11/contoh-sisindiran-pantun-bahasa-sunda.html
Copyright blog-fachrul.blogspot.com Under Common Share Alike Atribution

Pantun/Sisindiran Idul Fitri

  • 1. ngaborong doran jeung hayam
    diparaban sampeu atah
    wilujeng boboran siam
    mugi urang wangsul fitrah
  • 2. boh bilih ngical kalapa
    candakna nganggo carangka
    boh bilih kalindih murka
    muga kersa ngahampura
  • 3. boh bilih ka Sukajadi
    ulah hilap meser roti
    boh bilih kalangsu dengki
    muga kersa ngamaklumi
  • 4. salami di Sukajadi
    teu ningalkeun kuring salat
    Salami urang pahiri
    urang silih pundut maaf
  • 5. lamun kuda mirip itik
    loba jalma lalumpatan
    salami urang kumelip
    tangtos seueur kalepatan
  • 6. cecendet mande kiara
    dijualan make panci
    mugi kersa ngahampura
    kuring kungsi ingkar janji
  • 7. mun cecendet mande kiara
    gera cokot hiji-jiji
    mugi kersa ngahampura
    kuring kungsi nganyenyeri
  • 8. mun indit ka Sukmanah
    ulah poho ka Pa Lurah
    mugi anjeun jembar manah
    sabab kuring niat pasrah
  • 9. hirup kumbuhna manusa
    tangtu kungsi haramjadah
    kuring pasrah tumarima
    laku lampah teu merenah
  • 10. meuli kacu ejeung gincu
    mawana bari disuhun
    rumasa ngagugu nafsu
    matak kuring nyuhun ampun
  • 11. mun indit ka Ujungberung
    bari mawa awi tali
    rumasa kungsi ngaberung
    mugi Gusti kersa nampi

SESEBRED


Pantun Sunda / Sisindiran yang Mengandung Pesan Moral

Colenak dikalapaan
Aya anak euweuh bapaan
    Salawe dua puluh lima
    Mobil Sedan Cetna Hejo
    Awewe jaman ayeuna
    Bisa dandan teu bisa ngejo

    Saninten buah saninten

    Dibawa ka parapatan
    Hapunten abdi hapunten
    Bilih aya kalepatan

    Pileuleuyan cangkang beas
    Huut sajeroning kejo
    Pileuleuyan urang ikhlas
    Imut sajeroning nenjo

    Pantun Sunda / Sisindiran yang Lucu dan Berisi Lelucon

    Manuk gagak macok kupat
    Kecok deui kecok deui
    Diwedak reujeung disipat
    Dekok deui dekok deui

    Cikaracak ninggang batu
    Laun laun jadi legok
    Tai cak cak kanu huntu
    Laun laun nya di lebok

    Jaka Sembung make bedak
    Teu nyambung dak

    Pantun Sunda / Sisindiran yang Berbau Seks (Jorang)

    Aya roda na tanjakan
    Katinggang ku pangpun jéngkol
    Aya rangda gogoakan
    Katinggang ku hulu kohkol

    Meuli daging ka ciawi
    Jalana ka singaparna
    Judang jeding ka salaki
    Teu di bere eusi calana

    Es keleneng gula batu salawean
    He’es jeung si eneng jam satu ….

Pantun Sunda / Sisindiran yang Mengandung Pesan Moral



Colenak dikalapaan
Aya anak euweuh bapaan
    Salawe dua puluh lima
    Mobil Sedan Cetna Hejo
    Awewe jaman ayeuna
    Bisa dandan teu bisa ngejo

    Saninten buah saninten

    Dibawa ka parapatan
    Hapunten abdi hapunten
    Bilih aya kalepatan

    Pileuleuyan cangkang beas
    Huut sajeroning kejo
    Pileuleuyan urang ikhlas
    Imut sajeroning nenjo

Kamis, 11 Oktober 2012

SILIHASIH


http://menjawabdenganhati.files.wordpress.com/2010/07/98142330-3bqrbina-_dsc0147.jpg
aya tempe nuju dibaceum
ngadamel tempe nepi ka lieur
abdi aya hate ka anjeun
naha anjeun ngabalieur


payun bumi meuni barala
bumi kosong taya nu gaduh na
mikacinta ti baheula
mugi leres aya jodo na


cau dijero bungkusan
cangkang cau meuni rujit
baheula mah nyaah pisan
ngan ayeuna malik ijid


aya jalma gampang pundung
sikep pundung kudu dipiceun
kaduhung matak kaduhung
kapungkur bogoh ka anjeun